Om Full Rulle

Dette nettstedet er laget for å få fortalt historien om Hebbe og Leif sine prosjekter i perioden 1989-1994, hvor Leif opptrådte som “frivillig rullestolbruker”.

Om Full Rulle – Dette navnet tok vi etter å ha fått en logo hvor byrået som gjorde det for oss, kastet på “Full Rulle” som en del av logoen.  Etter det var det alltid et begrep vi tok med oss, selv om vi opererte under flere navn, og med forskjellige samarbeidspartnere på veien.

Som et resultat av et påfunn etter en kinotur endte Leif opp med å kanskje være den ikke-funksjonshemmede som har brukt mest tid frivillig i rullestol.  Med mange forbehold selvfølgelig, men vi vet ikke om noen andre som har gjort noe tilsvarende.

  • 1989: 5 uker frivillig i rullestol
  • 1990: InterRail i rullestol
  • 1991: Norge på langs i rullestol
  • 1992-94: Jorden rundt i rullestol

Alle prosjektene var spennende på sin måte :).
Vi fikk begge møtt nye utfordringer.  Leif møtte folk på en helt annen arena enn hva som var normalen for ham, og komfortsonen ble utfordret flere ganger.

Det heter at hvis man skal rydde et hus, må man ta ett hjørne av gangen.  Vi tror vi ryddet ett eller to små hjørner på vår vei de årene vi holdt på.
Mye har endret seg på de snart 30 årene siden vi avsluttet “karrieren” med reisen Jorda rundt i rullestol.  Samtidig er mange utfordringer de samme: Tilgjengelighet og retten til et selvstendig liv.

April 2021

Leif Strøm